Работи се за по-благоприятна тарифа за тока, парното и водата. Над минималното

...
Работи се за по-благоприятна тарифа за тока, парното и водата. Над минималното
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Работи се за по-благоприятни цени на ток, парно и вода

" Работи се за по-благоприятна цена за тока, парното и водата. Над минималното ползване цените ще бъдат по-високи. При подобен метод хората с ниско или непокътнато ползване ще заплащат по-малко. Трябва да има и база данни за енергийно бедните ".

Това съобщи пред NOVA NEWS Мартин Димитров, енергиен специалист и народен представител от " Демократична България ".

По думите му неувеличаването на бюджетния недостиг ще подсигурява стабилността на обществените финанси. " Има голяма заплаха нулевият Данък добавена стойност върху хляба да не даде резултат. От друга страна диференцираното Данък добавена стойност за парното и газа сигурно ще понижи цените и е потребна мярка ", уточни той.

Според него отстъпката за горивата от 25 стотинки би трябвало да влезе в действие от 1 юли и да работи до края на годината. " Отстъпката ще важи за най-евтините горива. Има логичност в тази мярка, тъй като цените са високи. Вероятно тя ще важи срещу даване на талона и записване на регистрационния номер. Тази мярка е планувана като разход в актуализацията на бюджета ", разясни Димитров. И посочи, че ще има понижение за законната рента за забавени заплащания - от 10% на 8%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР